Prva hladno prešana hrana u Hrvatskoj

Kampiranje sa svojim psom!

E, to je prava zabava!

Kampiranje postaje još uzbudljivije kada uz sebe imate svog psa. Vi i vaš četveronožni prijatelj u šatoru: Katkad zna biti nezgodno, ali ako volite pse i ne smetaju vam dlake, možete se sjajno zabaviti.

Psi su dobrodošli u mnoga kampirališta, pogotovo ako imate svoj šator. Za druge oblike smještaja, kao što su; unajmljeni šatori, kolibe, pokretne kuće ili brvnare, moguće je da se pojave određene zabrane. Uvijek prijavite da imate psa i pitajte za upute i pravila te troškove u skladu s tim. Kampovi mogu široko varirati u onome što naplaćuju za psa: u rasponu od besplatnih do visoke dnevne naknade.

Odlazak  na kampiranje sa psom znači da možete uživati sa svojim ljubimcem u svakom dijelu dana.  Kada je vani vruće, ne možete svog psa ostaviti u automobilu ili šatoru.  Vaše mogućnosti, dakle, bit će ograničene, uključujući tipične trgovačke izlete i razgledavanje. Kampirate li sa štenetom ? To zahtijeva posebne mjere. Štenci i mladi psi su jako osjetljivi na nepoznate situacije, a na putovanjima ili izletima sigurno će se susretati s njima. Vaš je zadatak da pomognete svom psu prebroditi nove izazove te da sazrije u psa kakvim Vi želite da postane.

 Je li Vaš pas pripremljen za kampiranje ?

Uvijek se pridržavajte pravila za kampiranje, tako da psi jesu i ostaju dobrodošli. Logično je - a često i obavezno - držati psa na uzici dok se nalazite na lokacijama kampa i očistiti za svojim psom nakon obavljanja nužde. Pobrinite se da vaš pas bude pripremljen za kampiranje, kako bi se mogao nositi s potencijalnim situacijama u kampu, kao što su: ljudi koji hodaju uz “njegov” šator, djeca koja se igraju ili prolaze na biciklama. To su sve stvari na koje psi mogu instinktivno reagirati, također ćete  primijetit  da će vaš pas često biti dodatano budan na nepoznatom terenu.

 

 Idealan pas za kampiranje

  • ne laje niti laje bez razloga na ikoga
  • ne maltretira ostale kampere bez razloga
  • stoji u svom području kampa
  • izbjegava bazene, dječja igrališta i sportske terene
  • obavlja svoje nužde izvan područja kampa
  • SAVJET !
  • Svjetiljka može biti korisna ukoliko pustite svog psa po mraku

 

Voda i hlad

Pazite da vaš pas uvijek ima vodu i hlad. Možete stvoriti hlad pomoću suncobrana ili tzv. cerade: komada platna koje možete spojiti. Mala skloništa na plaži mogu biti idealna: ne samo da će vaš pas biti u hladu, već će i biti zaštićen od vjetra. Osim toga, možete mu pružiti mirno i sigurno  mjesto.

 Savjet!
Svaka voda iz slavine u kampovima nije jednako pitka. Ako ne vjerujete kvaliteti vode, umjesto toga možete dati vašem psu vodu iz boce.

Imajte na umu: Nemojte dopustiti da se vaš pas naslanja stražnjicom uz šator dok kiši!

Ugodna špilja stalaktita ...
Prostor u šatoru je ograničen, tako da će se Vaš pas morati prilagoditi i naučiti nekoliko osnovnih pravila, kao što su: ne smije stavljati svoje kandže na zračni madrac i ne smije se naslanjati stražnjicom uz šator dok pada kiša, kako bi se spriječilo ispumpavanje i curenje. Zbog topline i stresa, psi mogu izgubiti više dlaka nego što je normalno tijekom boravka u šatoru. Budite spremni da se šator promijeni u neku vrstu stalaktitne špilje, pogotovo ako imate psa s puno dlake, s dlakom prionutom na šator i još više dlaka u vreći za spavanje. Ali, hej, ovo je odmor. Biti zajedno je ono što je bitno!

Što je za večeru?

Neki psi pate od loše probave tijekom kampiranja, zbog promjene prehrane, stresa zbog putovanja ili boravka u drugom okruženju. Ako ne znate je li proizvod ili marka koju inače koristite dostupna na vašoj destinaciji, možda je dobra ideja ponijeti vlastite zalihe hrane za vašeg psa. Međutim, skladištenje svježeg mesa u malom šatoru, bez hlađenja ili držanja na hladnom mjestu, može se pokazati vrlo nezgodno. U tom slučaju, pazite da je vaš pas naviknut na raznoliku prehranu prije nego što krenete na kampiranje. Osušeno meso i grickalice od goveđeg mesa su odlične za grickanje, ali pazite: prije nego što se snađete, možete imati vrlo zanimljivu zbirku muha koje zuje oko vašeg šatora!

Savjet!

Zdjelice za hranu od nehrđajućeg čelika nisu samo higijenske, već se, po želji, mogu koristiti i u kamp- kuhinji, na primjer, za guljenje krumpira ili kao umivaonik. Operite zdjelicu odmah nakon što je vaš pas isprazni. Ako predugo ostavite zdjelicu na suncu, morat ćete dugo ribati i teško ćete ukloniti ostatke zapečene hrane.

Duboka relaksacija

Za vrijeme odmora u kampu, postoji puno vremena za opuštanje. Znate taj poznat 'klik-klak', 'klik-klak': zvuk obitelji koji fanatično igraju badminton u kampu. Još je zabavnije kada možete uključiti vašeg psa u igru. Uostalom, imate dosta vremena za druženje! Imamo tri savjeta za igru:

Kocka za pse

Zahtijeva: jednu kocku. Pomislite na šest trikova koje će Vaš pas izvoditi, kao što je sjedenje, davanje šape, pravljenje mrtvim, okretanje oko sebe, dodirivanje Vaše ruke njuškom, hvatanje nečeg ili lajanje na zapovijed. Numerirajte trikove od jedan do šest, a zatim bacite kocku: broj označava broj trika koji će vaš pas izvesti.