Prva hladno prešana hrana u Hrvatskoj

Sastojci u Prins hrani

Meso i prerađevine životinjskog podrijetla

Prins hrana za kućne ljubimce kao glavni izvor proteina predstavlja kombinaciju mesa i mesnog/pilećeg brašna (prerađevine životinjskog podrijetla). Mesno/pileće brašno koristi se isključivo radi dodatka prirodnog kalcija i fosfora, te visokokvalitetnog suhog mesnog/pilećeg proteina. Kvalitetni suhi mesni/pileći proteini visoko su probavljivi te doprinose rastu štenaca/mačića, održavanju mišićne mase i kondicije kućnih ljubimaca. Pileći suhi protein je izvor kondroitina koji pomaže održavanju vitalnosti kostiju, zglobova i kukova.

Kvalitetno meso i suhi protein doprinose okusu hrane te se u Prins proizvode ne dodaju nikakvi pojačivači okusa.

Žitarice

Žitarice su bogate vitaminima grupe B, mineralima i dijetetskim vlaknima, ali prije svega služe kao primarni izvor energije. Ugljikohidrati iz žitarica se u probavnom sustavu razgrađuju na molekule glukoze i tako sudjeluju u svakodnevnoj ishrani stanica. U formuli oni doprinose ravnomjernoj distribuciji neophodnih hranjivih tvari, kao što su proteini i masti, koji jamče nutricionističku uravnoteženost.

Biljne prerađevine

U Prins mješavini biljnih prerađevina nalaze se biljna vlakna koja doprinose probavi i zdravlju gastrointestinalnog trakta. Fruktooligosaharidi (FOS) spadaju u dijetna vlakna koja se sastoje od kratkih lanaca monosaharida glukoze i fruktoze. Oni se ne probavljaju enzimatski u tankim crijevima već se koriste u debelom crijevu kao hrana probiotskim bakterijama koje su odgovorne za učinkovit rad crijeva i ekskreciju.

Ulja i masti

Ulja i masti koje se koriste u proizvodima Prins hrane za ljubimce su izuzetne svježine i visoke kvalitete. Masti i ulja koja se koriste su svježa goveđa mast, suncokretovo ulje i ulje lososa. Kombinacija ova tri sastojka omogućava potpunu uravnoteženost esencijalnih masnih kiselina kao što su linolna, arahidonska i linolenska. Omjer Omega 6 i Omega 3 masnih kiselina postiže se dodavanjem svježeg lososovog ulja koje se smatra jednim od najkvalitetnijih izvora masnih kiselina

 

Kvasci

Kvasci su izvor vitamina i minerala te lako probavljivog proteina. Kvasci također imaju i pozitivan učinak na kožu i dlaku ljubimaca.